افزایش روز افزون قیمت انرژی، زمستانهای سرد و تابستانهای گرم، افزایش میزان آلاینده ها بخاطر مصرف روز افزون انرژی، مشاهده قطعی گاز در زمستان و برق در تابستان و... همه این ها تنها بخشی از کوچکی از مشکلاتی است که روزانه و تمامی فصول با مصرف انرژی درگیر هستیم.
و تازه این مشکلات زمانی که در شهر های سرد یا گرم زندگی میکنید بسیار بیشتر است. بگذارید یک تجربه همگانی از تابستان را برایتان یاد آور بشم، در یک روز بسیار گرم تابستانی و ساعت اوج گرما است و از قضا میخواهید ناهار میل کنید هوا نیز بسیار گرم است و شما سعی در خنک کردن خود توسط باد کولر دارید و ناگهان برق نیز قطع میشود حس شما در آن لحظه چیست؟ آیا محیط شما بدون وجود وسیله ی سرمایشی قابل تحمل است؟
راهکار شما برای مواجه با این مشکلات چیست؟ صرفه جویی؟ آیا به نظرتون صرفه جویی تنها راه است؟
در محیط های صنعتی مانند سوله ها و کارخانه ها چطور؟ برای رساندن محیط کار به دمای آسایش در محیط های بزرگ با میزان هدر رفت زیاد بهترین راهکار باز صرفه جویی است؟
صرفهجویی راهکار نیست و یک سبک زندگی است که در تمامی مسائل باید به آن توجه شود و زمانی میتوان به نتیجه مطلوب رسید که همه به آن عمل کنند. راهکار درست در زمان حال حاضر استفاده از یک روش علمی است چیزی که قرار است در این مقاله با ان بیشتر آشنا شوید محصولی است به نام رنگ عایق حرارتی.
رنگ عایق حرارتی چیست؟
رنگ عایق حرارتی; رنگی بر پایه مواد نانو سرامیکی است که در پایه های مختلف رنگی قابل عرضه است. مکانیزم رنگ عایق حرارتی به این صورت است که با اجرای آن بر روی سطح مورد نظر از تبادل گرمایی جلوگیری می کند. این کار توسط دانه های سرامیکی موجود در این رنگ صورت میگیرد .
این دانه ها گرما را در خود نگاه میدارند و دمای محیط را بدون وسیله ی گرمایشی و یا سرمایشی به دمای آسایش نزدیک میکنند. این رنگ میتواند در فصول سرد مانع از خروج گرمای داخلی به بیرون شود و در فصول گرم نیز مانع از ورود هوای گرم به داخل محیط داخلی میشود.
رنگی مناسب نمای خارجی و داخلی ساختمان
رنگ عایق حرارتی امکان اجرا در محیط های بیرونی همچنین محیط داخلی مورد نظر هست و تفاوتی در ویژگی عایق بودن آن ندارد.
انواع رنگ عایق حرارتی:
رنگ عایق حرارتی در پایه های زیر قابل ارائه است
رنگ عایق حرارتی پلاستیک
رنگ عایق حرارتی آکرولیک
رنگ عایق حرارتی روغنی
رنگ عایق حرارتی پلی اورتان
کفپوش اپوکسی عایق حرارتی
روش اجرا رنگ عایق حرارتی یکتا پارس
روش اجرای رنگ عایق حرارتی کاملا مشابه روش اجرای تمامی رنگ های موجود در بازار و به وسیله ابزار های رنگ آمیزی مانند غلطک، قلمو، ایرلس و ... صورت می گیرد.
مزایا رنگ عایق حرارتی یکتا پارس
- جلوگیری از ورود گرما به داخل محیط در فصول گرم
- جلوگیری از خارج شدن گرما محیط در فصول سرد
- به دلیل جلوگیری از ورود و خروج گرما و سرما سبب صرفهجویی و کاهش مصرف انرژی میشود.
- با توجه به کاهش مصرف انرژی در صورت اجرای رنگ عایق حرارتی به طبع آن هزینه های پرداختنی قبوض نیز پایین می آید.
آیا در پشت بامی که سطح آن ایزوگام است می توان اجرا کرد ؟
بله، در پشت بام های پوشیده شده توسط ایزوگام قابل اجراست. اجرای رنگ عایق در پشت بام باعث کمک شایانی در کاهش گرما میشود; زیرا بسیاری از هدر رفت انرژی از طریق سقف محیط صورت میگیرد.
آیا رنگ عایق حرارتی نسوز است؟
خیر اما قابلیت انتقال اشتعال را ندارد
طیف رنگی، رنگ عایق حرارتی
رنگی به وسعت رنگ ها؛ در تمامی طیف های رنگی قابل اجراست همین ویژگی یکی از مزیت های رقابتی رنگ عایق حرارتی یکتا پارس با سایر رنگ های عایق حرارتی موجود در بازار است.
رنگ عایق حرارتی همان رنگ نانو است؟
نانو یک فناوری کلی میباشد که در صنعت های مختلف بنابر خواستههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و میتوان گفت این فناوری در بیشتر صنعت ها ورود کرده است.
یکی از آن صنعت ها، صنعت رنگ میباشد که چند سال اخیر با عناوینی مانند رنگ نانو آشنا شدهایم، اما رنگ نانو مدل های مختلفی دارد که با توجه به کاربری های مختلف، رنگ نانو نیز متفاوت خواهد بود. و اما رنگ عایق حرارتی نیز با توجه به مواد تشکیل دهنده خود در دسته مواد نانو قرار میگیرد و میتوان این محصول را یک رنگ نانو دانست.
تفاوت رنگ عایق حرارتی و رنگ بازتابی
رنگ هایی که پیش از این در بازار تحت عنوان رنگ عایق حرارتی معرفی و عرضه میشد در حقیقت رنگ بازتابی بوده و از تبادل دما جلوگیری نمیکرده است.
مکانیزم این رنگ ها بدین شکل است که درصد بالایی از نور خورشید را منعکس و از ورود گرما به محیط داخلی جلوگیری میکند و لازم به ذکر است که فقط در فام سفید قابل عرضه میباشد.
اما نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که رنگ بازتابی در تابستان بسیار کاربردی خواهد بود اما با توجه به خاصیت بازتابی آن، در زمستان و فصول سرد دردسرساز میشود و در حقیقت از ورود گرمای جزئی خورشید در زمستان به محیط داخل جلوگیری کرده و باعث مصرف بیشتر انرژی جهت گرم نمودن محیط داخل میگردد.
اما رنگ عایق حرارتی به دلیل کاهش چشمگیر تبادل دما، هم در فصول سرد و هم در فصول گرم سال قابل استفاده میباشد. قابلیت دیگری که رنگ عایق حرارتی نسبت به رنگ بازتابی دارد این است که رنگ های بازتابی با توجه به مکانیزم خود فقط به عنوان رنگ نما و فضاهای بیرونی قابل اجراست اما رنگ عایق حرارتی به هر پایه ای و بر هر سطحی چه در داخل و چه در خارج محیط قابل عرضه و استفاده میباشد.
بستر های قابل اجرای رنگ عایق حرارتی
رنگ عایق حرارتی با توجه به پایه رنگی استفاده شده در آن بر سطوحی مانند بتن، چوب، فلز، گچ و ... قابل اجرا میباشد.
کابرد رنگ عایق حرارتی
با توجه به آشنا بودن بازار به کاربرد های رنگ های مرسوم مانند رنگ روغنی، رنگ پلاستیک و ... رنگ عایق حرارتی نیز با توجه به پایه آن کاربرد های متفاوتی دارد.
آیا رنگ عایق حرارتی عایق رطوبت هم هست؟
بله از آنجایی که رنگ عایق حرارتی بر تمامی پایه ها قابل تولید میباشد، میتوان با توجه به نیاز مشتری رنگ را طراحی و فرموله کرد.