امروزه کفپوش ها تنوع های بسیاری پیدا کرده اند. از موزاییک تا بتن گرفته در طرح و رنگ های مختلف قابل ارایه است. یکی از این کفپوش ها; کفپوش اپوکسی است. همه ی کفپوش ها دارای نکات قوت و نقاط ضعف هستند; شما باید با توجه به کاربری مورد نیاز مناسب ترین کفپوش را انتخاب کنید. قرار است در این مقاله به برسی کفپوش اپوکسی بپردازیم. در پایان این مقاله شما می توانید به راحتی تصمیم بگیرید که آیا کفپوش اپوکسی برای شما مناسب است یا خیر پس تا پایان مقاله را مطالعه کنید.
کفپوش اپوکسی چیست؟
کفپوش اپوکسی; نوعی از کفپوش های پلیمری است. این نوع از کفپوش ها دو جزییی هستند و از دو جز; رزین اپوکسی و سخت کننده (هاردنر) تشکیل شده است که ماده ای شفاف و بی رنگ را به وجود می آورد. در مراحل بعدی نیز برای به دست آمدن رنگ دلخواه به این مخلوط رنگ نیز اضافه میشود.
ساختار کلی کفپوش اپوکسی در ابتدا ماده ای تقریبا رقیق و چسبنده است ; پس از ریختن آن بر روی بستر کار شکل سطح را به خود می گیرد و پس از گذشت مدتی ماده ی کفپوش شروع به داغ شدن و سفت شدن می کند. پس از سخت شدن و برطرف شدن چسبندگی سطح کار می توان بر روی آن راه رفت.
چرا کفپوش اپوکسی؟
همانطور که در مقدمه گفته شد امروزه تنوع بسیاری در کفپوش ها است ولی هر کفپوش ویژگی هایی دارد که آن را از دیگری متمایز می کند و البته کاربری آن کفپوش نیز می تواند شما را در انتخاب درست کفپوش کمک کند. حال در ادامه ما به ویژگی های کفپوش اپوکسی می پردازیم که با توجه به ان می توانید متوجه شوید که این کفپوش مناسب شما است یا خیر؟!
درجه سلامتی بالا
شاید به توان گفت مهم ترین ویژگی کفپوش های اپوکسی این است که بدون درز است. این ویژگی علاوه بر آن که ظاهری زیبا و یکپارچه ایجاد می کند از لحاظ سلامت دارای درجه بالایی است زیرا شکاف و درزی باقی نمی ماند که آلودگی در آن جمع شود. پس می توان گفت کفپوش اپوکسی برای محیط هایی که نیازمند سطح بالایی از بهداشت هستند مانند بیمارستان ها و مراکز بهداشتی، منازل و... استفاده کرد.
دلیل دیگری که با آن میتوان ادعا کرد که کفپوش اپوکسی بسیار تمیز است ; سهولت در تمیز کردن سطح آن است. علت آن هم این است که سطح اپوکسی صاف و صیقلی است و در صورت ریختن ماده ای بر آن ان را جذب نمی کند و خیلی راحت می توان آن را تمیز کرد.
همچنین کفپوش اپوکسی جذب بسیار پایینی در گرد و غبار و آلودگی دارد.
پس اگر هم شما به دنبال کفپوشی هستید که از لحاظ بهداشت و سلامت درجه بالایی داشته باشد حتما کفپوش اپوکسی باید گزینه اول شما باشد.
مقاوم در برابر رطوبت
یکی دیگر از ویژگی هایی که کفپوش اپوکسی را از سایر کفپوش ها متمایز می کند ضد آب بودن آن است. از سطح کفپوش اپوکسی هیچگونه آبی عبور نمی کند ولی به این نکته توجه کنید که همین ویژگی مثبت می تواند در برخی از مواقع به ضرر شما تمام شود; به دلیل آن که همان گونه که از سطح رویین آن به زیرین عبور نمی کند اگر بستر کار دارای رطوبت باشد و کفپوش اپوکسی بر روی ان اجرا شود رطوبت توان خارج شدن از آن را ندارد و سبب بلند شدن کفپوش اپوکسی از روی بستر کار می شود.
این ویژگی کفپوش اپوکسی برای محیط هایی که سطح رطوبت در آن ها بالا است مانند حمام، سرویس بهداشتی و ... قابل استفاده است.
تنوع رنگی بالا
اگر شما به دنبال تنوع رنگ هستید و می خواهید رنگ کفپوش شما مطابق سلیقه شما باشد پس انتخاب شما باید کفپوش اپوکسی باشد زیرا هیچ محدودیتی در انتخاب رنگ در آن نیست. برای اطلاع از رنگ ها موجود به قسمت انتخاب رنگ در سایت مراجعه کنید.
مقاومت بالا
یکی از مهم ترین ویژگی هایی که کفپوش اپوکسی را از سایر کفپوش ها متمایز می کند; مقاومت بالای کفپوش اپوکسی است. این مقاومت شامل; مقاومت فشاری و سایشی می شود.
در صورتی که از کفپوش اپوکسی به درستی نگهداری شود طول عمر این کفپوش نسبت به سایر کفپوش ها بسیار بالا تر است .
همچنین کفپوش اپوکسی مقاومت گرمایی بالا نیز دارد و تحمل گرمایی کفپوش اپوکسی تا ۸۰ درجه سانی گراد می شد. ولی معمولا مقاوت خیلی بالایی در برابر سرما از خود نشان نمی دهد.
وزن پایین
ویژگی دیگر کفپوش اپوکسی این است که بسیار، ضخامت و وزن پایینی دارد. این ویژگی سبب می شود که بار وارده به سازه پایین باشد و چون کفپوش اپوکسی نیازمند ریختن ملات و زیرسازی زیادی نیست پس ضخامت ان بسیار پایین تر از سایر کفپوش ها می باشد ; معمولا ضخامت کفپوش اپوکسی به چند میلی متر میرسد.
سرعت اجرای بالا
سرعت اجرای کفپوش اپوکسی به دلیل یکپارچه بودن آن بسیار بالا است.
قابلیت اجرا در بیشتر سطوح
رزین اپوکسی بر روی بیشتر سطوح و بسترها قابل اجراست ولی محدودیت استفاده بر روی سطوح بسیار سیقلی که اپوکسی قابلیت نفوذ بر روی ان را نداشته باشد امکان پذیر نیست. کفپوش اپوکسی بر روی سطح بتونی بهترین عملکرد و بر روی شیشه قابل اجرا نیست.
اپوکسی بر روی موزاییک نیز می تواند اجرا شود به شرطی که قسمت براق موزاییک به کمک ساب زدن سطح برطرف شود.
ترمیم پذیری
پس از مدتی بر اثر عوامل مختلف و روش ناصحیح نگهداری; سطح کفپوش اپوکسی دچار خط و خش می شود و یا مشکلاتی می شود.
رایج ترین مشکلی که کفپوش اپوکسی به ان دچار می شود; به وجود آمدن خط و خش است. هیچ کفپوش اپوکسی ضد خش در بازار موجود نیست ولی در صورت بروز خط و خش می توان آن را برطرف کرد; اما با توجه به موارد مصرفی با کیفیت میزان خط و خش می تواند کاهش یابد. به کمک پلیش کردن سطح کفپوش اپوکسی، می توان این مشکل را برطرف کرد.
در صورتی که بخشی از کفپوش اپوکسی دچار مشکلات جدی تری شود، در حدی که نیازمند اجرای دوباره باشد;
می توان کفپوش را ترمیم کرد اما باید از ابتدا سعی در جلوگیری از بروز مشکل شود، تا ترمیم آن. زیرا هر در صورت پس از ترمیم آن تفاوت رنگ و ارتفاع هر چند جزیی ایجاد می شود.
محدودیت کفپوش اپوکسی
کفپوش اپوکسی هم مانند هر محصول دیگری محدودیتی دارد. نمی توان این محدودیت را را جزیی از معایب کفپوش اپوکسی نام برد زیرا این محدودیت دارای راه حل است و بیان این محدودیت در جهت آگاه سازی شما از ویژگی های کفپوش اپوکسی است.
حساس به نور آفتاب
کفپوش اپوکسی توان مقاومت در برابر اشعه uv را ندارد .به همین منظور پیشنهاد می شود که از کفپوش اپوکسی در مکان های مسقف اجرا شود; زیرا در این صورت دچار رنگ پریدگی می شود.
در صورتی که نیازمند اجرای کفپوش اپوکسی در محیط های سرباز هستیم از رویه پلی اورتان در لایه نهایی کفپوش اپوکسی استفاده می شود. که این محدودیت کفپوش اپوکسی به کمک آن برطرف می شود.
حال زمان تصمیم گیری است; که آیا کفپوش اپوکسی نسبت به سایر کفپوش های موجود در بازار برای شما ارجحیت دارد یا خیر.
کفپوش اپوکسی ویژگی های مثبت بسیاری را دارا می باشد و برای اکثر محیط ها مناسب ترین کفپوش است. می توانید از کفپوش اپوکسی در تمام محیط منازل، محل کار، پارکینگ،دفاتر و مکان های عمومی، پاساژ ها ومال ها، بیمارستان ها و مراکز بهداشتی- درمانی، کارگاه ها و کارخانه ها و...استفاده کرد.
مهم ترین نکات و ویژگی هایی کفپوش اپوکسی را در این مقاله جمع اوری کردیم. در صورتی که بخشی برای شما مبهم است یا سوالی در این بابت دارید میتوانید به بخش تماس با ما بروید و با کارشناسان ما تماس بگیرید.